19 Kasım 2009 Perşembe
MISIRLI PİLAV
Malzeme:
1 su bardağı pirinç
1 çay bardağı mısır konservesi
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı su
tuz
Islamak için;
2 su bardağı sıcak su
tuz
1/2 limon suyu
Pirinç yıkanır, tuz, limon suyu ve sıcak su ilave edilerek su soğuyana kadar ıslatılır.
Su kaynatılır. Pirinç süzülür. Kaynamakta olan suyun içerisine pirinç ilave edilir. Tuz ve yağ konur. Mısırlar eklenir ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Pirinç suyu çektikten sonra ocaktan alınır ve üzeri kağıt havlu ile kapatılarak 10 dakika demlendirilir. Demlendikten sonra ahşap kaşıkla karıştırılarak servis yapılır.
Afiyet Olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
mısırlı pilav görsellik ve tat açısından çok güzel oluyor.ellerine saglık
YanıtlaSilteşekkür ederim Eylemciğim, sevgiler ;-))
YanıtlaSil