Malzeme:
4 ad. patates
3 çorba kaşığı mayonez
1/2 demet roka
1/2 demet tere
4-5 dal taze kekik
4 ad.kornişon
2 çorba kaşığı beyaz peynir
1 fincan susam
1 fincan çörekotu
1 fincan kavrulmuş küncü
karabiber
limon suyu
zeytinyağı
Patatesler haşlanır. Roka, tere, kekik yıkanır. Kornişon ve beyaz peynirle birlikte hepsi rondodan geçirilir ve karabiber ilave edilir. Diğer taraftan haşlanan patatesler blenderle püre haline getirilip mayonez ve tuz ile karıştırılır. Püre halindeki patateslerden ceviz büyüklüğünde alınarak köfte gibi açılır ve içerisine rokalı harç konup kapatılır. Küncü, çörek otu ve susama bulanır. 2 saat dinlendirilir. Üzerine limon suyu ve zeytinyağı gezdirilip servis yapılır.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.