23 Kasım 2009 Pazartesi

BİFTEKLİ BAMYA

Malzeme:
750 gr.bamya
5 parça biftek
5 ad.domates
1 ad.kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 ad.limon suyu
tuz - karabiber
1 fincan sirke



Bamyaların ucu yuvarlak kesilir. Sirkeli su hazırlanır ve bamyalar yıkanıp sirkeli suda bekletilir. Soğan küp doğranır ve kavrulur. Biftekler az su, tuz ve karabiberle kavrulan soğana ilave edilir. Suyunu salıp çektikten sonra süzgece alınan bamyalar ilave edilir. Domatesler yıkanır ve soyulup küp doğranır. Bamyaya ilave edilir. 3-4 dakika sonra üzerine 2 su bardağı su ilave edilir. Kısık ateşte kaynamaya bırakılır. Pişmeye yakın rendelenen sarımsak, limon suyu ve kuru nane ilave edilir ve birlikte kaynatılır. Ocaktan aldıktan sonra demlendirilir ve sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.