6 Kasım 2009 Cuma

KOHLRABİ SALATASI





Malzeme:
1 ad.kohlrabi (Alabaş)
3-4 ad.marul yaprağı
1 ad.domates
1 çorba kaşığı mısır konservesi
1 tatlı kaşığı kapari
1 paket fesleğenli salata sosu
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı erik ekşisi
1 çorba kaşığı sirke
1-2 dal dereotu
tuz

Kohlrabi soyulup yıkanır. Jülyen dilimlenir. Marul yıkanır 15 dakika sirkeli suda bekletilir. Dereotu yıkanıp ince kıyılır. Marullar süzgece alınıp süzülür ve salata tabağına konur.
Üzerine kohlrabiler dizilir. domates yıkanıp jülyen dilimlenir. Mısır, kapari ve dereotu üzerine konur. Erik ekşisi ve zeytinyağı ile salata sosu karıştırılır. Satayanın tuzu ekilir. Üzerine soso gezdirilir ve bekletmeden servis yapılır.

Afiyet Olsun.

2 yorum:

  1. bu otu ilk defa duyuyorum.ellerine saglık

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim Eylemciğim. Yorumlarına alıştım. Bir kaç gün yorum yapmayınca merak ettim.
    Turpgillerden yer lahanasına benzeyen yapraklarından sarma yapılan bir bitki. Yer elması gibi zeytinyağlı yemeği, buharda pişirip etlerin yanına garnitür olarak ya da çiğ olarak salatası yapılıyor. Ayrıca kalp, böbrek, sinir sistemi, romatizma vs. bir çok hastalığı da önlüyor.
    Sevgiler :-))

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.