24 Kasım 2009 Salı

EKŞİLİ KARNABAHAR PANE


Malzeme:
1 ad.karnabahar
1/2 demet maydanoz
3 diş sarımsak
1 limon suyu
kızartma yağı
tuz

Karnabahar çiçekleri ayrılır ve yıkanır. Kaynar suya atılarak az haşlanır. Sudan alınıp süzülür. Yağ kızdırılır. Karnabaharlar tuzlanır ve kızartılır. Kızartılan karnabaharlar fazla yağını bırakması için kağıt havlu üzerine alınır. Daha sonra servis tabağına aldıktan sonra rendelenip limon suyu ile karıştırılan sarımsak üzerine gezdirilir. İnce kıyılmış maydanoz üzerine serpilir ve servis yapılır.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.