Malzeme:
2 ad.tavuk göğsü
8 su bardağı su
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
tuz
Tavuk göğüsleri yıkanır.İri kuşbaşı doğranır ve 8 su bardağı su ve tuz ilave edilip haşlanır. (Düdüklü tencerede 10 dakika yeterlidir) Un yağda kavrulur. Tavuk haşlanan su azar azar kavrulan una ilave edilir ve bir yandan da karıştırılır. Tavuk suyunun tamamı ve tavuk etleri ilave edilir. Sarımsak rendelenir ve sirke ile birlikte kaynamakta olan çorbaya ilave edilir 5-6 dakika kaynatılır. Ocaktan aldıktan sonra üzerine pul biber ve karabiber ekilip sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.