5 Kasım 2009 Perşembe

HÜRREM SULTAN PİLAVI



Malzeme:
2 su bardağı pirinç
4 su bardağı et suyu veya tavuk suyu
25 gr.tereyağı veya zeytinyağı
1 ad.kuru soğan
2 ad.tavuk göğsü
1 kahve fincanı iç badem
1 su bardağı bezelye (konserve olabilir)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı zerdeçal (hint safranı)
safran
tuz

Pirinci ıslamak için;
2 su bardağı sıcak su
tuz
1/2 limon suyu


Pirinç yıkanarak tuz ve limon suyu ilave edilmiş sıcak suda 40 dakika kadar bekletilir. Bezelye haşlanır. Soğan kabuğu soyulur ve jülyen doğranır. Tavuk göğsü ince şeritler halinde kesilir. Tereyağı pilav tenceresinde eritilir. İnce doğranan soğan ve tavuk dilimleri eklenir. Tahta kaşıkla 10 dakika sürekli karıştırılıp kavrulur. Pirinçler süzülüp ilave edilir ve birlikte kavrulur. Üzerine yenibahar, tuz, karabiber, safran ve zerdeçal serpilip 4-5 dakika daha kavrulur. 4 su bardağı et suyu veya tavuk suyu sıcak olarak ilave edilir. Haşlanan bezelye piricin üzerine konur. 5 dakika orta ateşte daha sonra pirinç suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir. Pilav piştikten sonra üzerine kağıt havlu kapatılır ve 10-15 dakika dinlendirilir. Bademler kaynar suya atılıp 1 dakika kadar bekletilir ve kabuğu soyulur. Tavada bademler kavrulur ve dinlenmiş olan pilavın içerisine ilave edilir ve tahta kaşıkla karıştırılır. Sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.