Malzeme:
1,5 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı su
1 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 çorba kaşığı limon suyu
1 nohut tanesi kadar damla sakızı
yer fıstığı
Şurubu için;
4 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1/2 limon suyu
Şeker, yoğurt, su karıştırılır ve bekletilir. Karbonat ve damla sakızı limon suyu ile eritilir. Hepsi irmikle karıştırılır. Bol yağlanmış cam fırın tepsisine dökülür. Üzeri avuç içi ıslatılarak düzeltilir. Yer fıstığının kabuğu soyulur ve üzerine dizilir. 200 C derecedeki soğuk fırına yaklaşık 45 dakika sürülür. Fırından aldıktan sonra sıcakken 2 x4 parmak uzunluğunda kesilir. Soğuk halde olan şurup sıcak tatlının üzerine yedirerek dökülür. Şurubun tamamını döktükten sonra soğuması beklenir. Tatlınız şurubu aldıkça kabaracaktır. 1 gün sonra servis yapıldığında daha lezzetli olacaktır.
Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.