9 Kasım 2009 Pazartesi

SEBZELİ KIYMALI BÖREK


Malzeme:
1 demet pazı sapı
200 gr.kıyma
1 ad.kuru soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 ad.kırmızı kapya biber
tuz-karabiber
3 ad.yufka
100 gr.margarin
1 şişe maden suyu


Pazı sapları ince doğranır yıkanıp haşlanır ve suyu süzülerek bir tarafta bekletilir. Soğan küp doğranır ve yağda kavrulur, kıma ilave edilir. Kapya biber küçük doğranıp kıymaya eklenir. Tuz ve karabiber ilave edilir.



Kıyma suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Suyunu çektikten sonra 1-2 dakika kavrulur ve süzülen pazılar ilave edilir birlikte çevrilip ocaktan alınır.


Diğer taraftan margarin eritilir. Yufka açılıp üzerine fırça ile yağ sürülür. Üzerine 2.yufka konur.
Kalan yağ fırça ile üzerine sürülüp 3.yufka konur. Üst üste konmuş olan yufkalar üçgen olarak 16 eşit parçaya kesilir. Her birine tatlı kaşığı kadar hazırlanan sebzeli-kıymalı iç konur ve kanarlarından bükülerek oldukça bol sarılır. Sarılan yufkalar derin bir kap içerisine yerleştirilir ve üzerine maden suyu konur. Üzerini kapatacak kadar su ilave edilir ve 20 dakika bekletilir. 20 dakika sonra börekler hafif sıkılarak buzdolabı poşetlerine sarılarak enaz 1 gün buzlukta bekletilir. Buzluktan alınıp poşetlerden çıkardıktan sonra yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine donmuş halde dizilir ve 200 derecedeki fırında 40 dakika kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.