11 Kasım 2009 Çarşamba

VEJETARYEN PATLICAN DOLMA


Malzeme:
6 ad.kemer patlıcan
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı pilavlık bulgur
5 ad.domates
1/2 demet maydanoz
3 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz - karabiber

Terbiyesi;
3 diş sarımsak
1 limon suyu
1 tatlı kaşığı kuru nane





Patlıcanların sap kısımları kesilerek yıkanır ve oyacak ile oyulur.
Oyulan patlıcanlar tuzlu suda yıkanır. Bulgur yıkanır. Domatesler soyulup küp doğranır. Mercimek yıkanır. Maydanoz yıkanır ve kıyılır. Tüm malzeme karıştırılır. Karabiber ve tuz ilave edilir. Yağ konur. Patlıcanlar doldurulup ağız kısımları domates ile kapatılır ve yağlı kağıt kaplanmış tencereye dizilir. Üzerine toprak ağırlık konur ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, tuz ve su ilave edilerek kaynadıktan 35 dakika sonra rendelenen sarımsak, limon suyu ve kuru nane ilave edilir. 10 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alınır ve 5-6 dakika sonra suyu boşaltılır ve servis yapılır.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.