15 Kasım 2009 Pazar

PATATESLİ KÖFTE


Malzeme:
4 ad.patates
2 su bardağı köftelik duru bulgur
2 ad.yeşil soğan
1 ad.kuru soğan
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
5-6 dal Maydanoz
1 su bardağı sıcak su
1/2 su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz-kimyon

Salata için;

1 ad.kuru soğan 1 ad.domates 5-6 dal maydanoz tuz


Patatesler yıkanıp haşlanır. Bulgur sıcak su ile ıslatılır. Maydanoz yıkanıp kıyılır. Taze soğan ince doğranır. Kuru soğan küp doğranır. Bir tavaya 2 kaşık yağ konur ve doğranan soğanlar yağda çevrilir (kavrulmaz).
Haşlanan patatesler soyulur ve ezilerek bulgura ilave edilir. Kimyon, tuz, Domates ve biber salçası da ilave edilip yoğrulur. Zeytinyağı, pul biber, soğan ve maydanoz da ilave edilerek yoğurmaya devam edilir. Avuç içinde şekil verilerek servis tabağının kenarına dizilir.

Soğan küp doğranır ve tuzlanarak ovulur. Domates küçük doğranır. Maydanoz ince kıyılır ve hepsi karıştırılır. Soğan salatası köftelerin ortasına konur ve servis yapılır.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.