1 Kasım 2009 Pazar

BARBUNYA PİLAKİ

Malzeme:
Derindondurucudan 1 paket barbunya Derindonurucudan 1 paket domates
1 ad.kırmızı kapya biber
1 ad.yeşil biber
1 ad.patates
2 ad.kuru soğan
5-6 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker



1 demet maydanoz
tuz

Soğanların kabuğu soyulup yıkanır ve rondodan geçirilir. Düdüklü tencerede yağ kızdırılır. Soğan ilave edilip kavrulur. Patates soyulur ve küp doğranıp birlikte kavrulur. Önceden hazırlayıp derindondurucuda olan barbunya ve domates çıkarılır. ( http://sofraduzeni.blogspot.com/ adresinde kış hazırlıklarında domates ve barbunya yapılışından yararlanabilirsiniz)
Barbunya tencereye konur. Biberler yıkanıp doğranır ilave edilir. Sarımsaklar soyulur ilave edilir. Domates, tuz, şeker ve 1 çay bardağı su ilave edilip tencerenin kapağı kapatılır. Yüksek ateşte düdüğü çıkana kadar beklenir. Düdüğü çıkınca ocak kısılır ve 10 dakika sonra ocaktan alınır. Basıncı boşalınca kapağı açılır. Soğuduktan sonra servis tenceresine alınır. Arzu edilirse üzerine maydanoz konur.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.