2 Kasım 2009 Pazartesi

TERBİYELİ TAVUK


Malzeme: 800 gr. tavuk but
1 ad.kuru soğan
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1/2 su bardağı elma sirkesi
4 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı ketçap
1 tatlı kaşığı soya sosu
tuz

Tavuklar bol su ile yıkanıp süzgece alınır. Soğan kabuğu soyulup rondodan geçirilir ve suyu alınır. Domates salçası, ketçap, soya sosu, şeker,tuz ve elma sirkesi karıştırılır. Soğan suyu ve rendelenen sarımsaklar ilave edilir ve süzülmüş olan tavuklar hazırlanan salça ile iyive harmanlanır ve 2 saat buzdolabında bekletilir. İki saat sonra tavuklar elekterikli tavaya dizilerek kısık ayarda pişirilir. Sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.