15 Ocak 2010 Cuma

AŞURE


Sanıyorum yarın aşure ayı sona eriyor. İki kez aşure pişirmiş olmama rağmen bir türlü hazırlayıp bloguma ekleyemedim. Türk mutfağının geleneksel tatlılarından olan aşureyi 3.kez bloguma ekliyorum.

Malzeme:
1 su bardağı aşurelik buğday
1/2 su bardağı fasülye
1/2 su bardağı nohut
1/2 su bardağı kuru kayısı
1/2 su bardağı çekirdeksiz üzüm
1/2 portakal kabuğu
ceviz-toz tarçın-nar
Buğday, nohut ve fasülye yıkanarak ayrı kaplarda üzeri örtülerek bol su ile akşamdan ıslatılır. Nohut ve fasülye haşlanarak buğday ile birlikte aynı tencereye alınarak birbiriyle özleşene kadar ve karıştırılarak bol su ile kaynatılır. Kayısı ve üzüm ıslatılır. Kayısı küçük parçalara kesilir. Portakal kabuğu ince kesilir. Buğday, nohut ve fasülye iyice özleşince kayısı, üzüm ve portakal kabuğu ilave edilir. Şeker bir kepçe konulur ve karıştırılır. Şeker bitene kadar bu şekilde ilave edilerek karıştırılır. Daha sonra tabaklara alınır ve ılıdıktan sonra üzerine nar taneleri, tarçın serpilir. Arzu edilirse az süt konup komşulara dağıtılır.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.