Malzeme:
1 su bardağı kırık zeytin
1 ad. domates
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
kırmızı pul biber
Kırık zeytinlerin çekirdekleri çıkarılıp tatlanması için akşamdan suya konur. Sabah suyu süzülerek servis tabağına alınır. Domates yıkanarak kabuğu soyulur ve zeytinlerin üzerine küçük küçük doğranıp karıştırılır. Sarımsaklar soyulup üzerine ince kıyılır. Kırmızı pul biber, nar ekşisi ve zeytinyağı ilave edilerek servise sunulur.
Afiyet olsun.
Kurban bayramında Tarsus'taki Şendağ Zeytincilik'ten aldığımız kırık zeytin oldukça lezzetli ve hemen hergün bir tabak kadar hızla tükettiğimizden neredeyse 2nci 5 kiloluk kavanoz bitmek üzere. Ve ben zeytin bitmeden bir fotoğraf çekip tarif yazmayı başarabildim.
bayılırım kahvaltı da zeytin salatasına.ellerine saglık.
YanıtlaSilteşekkür ederim.Sevgiler:))
YanıtlaSil