11 Ocak 2010 Pazartesi
SALEP
Malzeme:
2 tatlı kaşığı salep
1 lt. süt
3 çorba kaşığı şeker
bir litre soğuk süte 2 tatlı kaşığı salep ve 3 çorba kaşığı şeker ilave edilerek karıştırılır.
Karışım kısık ateşli ocağa alınır ve kıvamı gelene kadar sürekli karıştırılarak kaynatılır. Fincanlara alınan salep üzerine tarçın serpilerek sıcak halde servis yapılır.
Afiyet olsun
Ülkemizin her bölgesinde doğal olarak yetişen salep daha çok Batı Karadeniz dağ etekleri ve orman içlerinde görülür.
İçimi rahat ve lezzetli olan salep aynı zamanda nefes darlığı, bronş yumuşatma, akciğer hastalıkları, sindirim sistemi, mide ve bağırsak sancılarına da iyi gelmektedir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.