Malzeme:
2 ad.tavuk göğsü
250 gr.tel kadayıf
1 çorba kaşığı galeta unu
1 yumurta
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı sirke
tuz
5-6 ad enli çöp şişler
Tavuk göğsü büyüklüğüne göre uzunlamasına 2 veya 3 parça kesilir.
Yıkanır ve sirkeli suda 10 dakika bekletilir. Suyunun iyice süzülmesi sağlanır ve tuzlanır. Yumurta çırpılır. Tavuk parçaları yumurtaya bulanır.
Üzerine galeta unu serpilir. Telkadayıf ile sarılarak 10 dakika bekletilir. Krep tavasında ya da derin olmayan özel tavada yağ kızdırılır. Tavuklar iki tarafı da kızartılarak hardal, ketçap ve mayonez ile birlikte sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun
çok ama çok degişik bir tarif olmuş.tel kadayıfı tavukla beraber hiç düşünemezdim.
YanıtlaSilSüper bir fikir denemek lazım ellerine sağlık:)...
YanıtlaSilDenemeni tavsiye ederim Eylemciğim. Değişik ve lezzetli oluyor. Sebzeli de yapıyorum. Onu da kısa bir süre sonra ekleyeceğim. Sevgiler ;))
YanıtlaSilEsracığım bloguma hoşgeldin. Denemeni tavsiye ederim. Sevgiler ;))
YanıtlaSil