3 Ocak 2010 Pazar

SULTAN REŞAT PİLAVI


Malzeme:
1 su bardağı pirinç
200 gr.dana kıyma
1 ad.kuru soğan
1,5 çorba kaşığı margarin
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı karabiber
2 ad.domates
1 çorba kaşığı domates salçası
1 dilim bayat ekmek içi
1/2 limon suyu
tuz
Pirinç yıkanır ve sıcak su ile ıslatılır. Tuz ve limon suyu ilave edilerek su soğuna kadar bekletilir. Diğer taraftan bayat ekmek içi ıslatılır ve suyu sıkılarak kıymaya ilave edilir. Soğan rendelenerek, tuz ve karabiberle birlikte kıymaya eklenir ve 5 dakika yoğurulur. Avuç içi ıslatılarak fındık büyüklüğünde köfteler yapılır. Şekillendirme işlemi bittikten sonra margarin tavada kızdırlır ve köfteler eklenir. Tavayı sallamak suretiyle köftelerin kızarması sağlanır. Kızaran köftelere sulandırılmış domates salçası ve soyulmuş rondodan geçirilmiş domates ilave edilir 15 dakika pişirilir.
Pirincin suyu süzülür ve sudan geçirilir, süzgece alınır. Zeytinyağı pilav tenceresinde kızdırılır ve pirinç 1-2 dakika kavrulur. Etsuyu ve tuz ilave edilerek suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir. Suyunu çeken pilav ocaktan alınır ve üzerine kağıt havlu konularak 10 dakika dinlendirilir.
Dinlendirilen pilav, içerisine ters olarak oturtulan küçük kase olduğu halde büyük ve derin bir kaseye fazla bastırmadan konur. Servis tabağına ters çevrilir ve üst kısma gelen küçük kase alınır ve oluşan bu çukur yere küçük köfteler konur. Kalan köfteler pilavın çevresine serpilir. Sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.