22 Ocak 2010 Cuma

BANYOLU BÖREK


Malzeme:
6 ad.yufka
200 gr. dana kıyma
1 ad.kırmızı kapya biber
1 ad.yeşil biber
1/2 demet maydanoz
karabiber- tuz- kimyon
2 şişe maden suyu
1 ad. kuru soğan
1,5 su bardağı sıvıyağ yada 250 gr. margarin
Kıyma ocağa konur ve kısık ateşte kendi suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Tuz, karabiber ve kimyon ilave edilir. Soğanın kabuğu soyulur ve rondodan geçirilir. Suyunu çeken kıymaya 1 yemek kaşığı yağ ilave edilir. Soğan eklenir ve soğan şeffaflaşana kadar birlikte kavrulur. Biberler küçük doğranıp ilave edilir birlikte kavrulup ılıması için bir tarafa bırakılır. Maydanoz yıkanıp kıyılır ve üzerine ilave edilerek karıştırılır.
Margarin kullanılacak ise eritilir.
Yufka tezgah üzerine açılır ve yağ sürülür. Yağlanan yufka üzerine 2. yufka konur. Üzeri yağlanır ve diğer yufka üzerine konur. 16 eşit üçgen olacak şekilde kesilir.
Kıyma konur ve kenarları bükülerek oldukça bol sarılır.
Sarılan yufkalar derin bir kap içerisine konur ve üzerine 1 şişe maden suyu dökülür ve maden suyunu çekene kadar bırakılır.
Diğer 3 yufka aynı şekilde harırlanır. Üzerine maden suyu ilave edilir, bekletilir.
Küçük olarak kesilip hazırlanan buzdolabı poşetlerine sararak enaz bir gün buzlukta bekletilir.
Yağlanmış tepsiye donmuş haldeki börekler poşetlerden çıkarılıp dizilir ve 200 derecedeki fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir.
Afiyet olsun.

2 yorum:

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.