Malzeme:
1 kg.Barbun balığı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un
tuz
Ayıklanmış balıklar yıkanarak sularının süzülmesi sağlanır. Süzüldükten sonra tuz ekilir una bulanarak az yağ konmuş balık tavasına dizilir.Kapak kapatılarak fazla yağ tavanın içinde akıtılır. Ocağa alınır Kapağı kapatılıp bir tarafının kızarması sağlanır. Kapağa ters çevrilerek diğer tarafın kızarması için tavaya tekrar alınır ve diğer taraf kızardıktan sonra marul dizilen tabağa alınarak sıcak servis yapılır.
Oyy Oyy pek severim balıgı ne olursa olsun barbun ise pek lezzetlidir.
YanıtlaSilEllerıne sağlık.
sevgilerle...
barbun benim en sevdigim ve bence en lezzetli balık çeşididir.ellerine saglık
YanıtlaSilSevgili Esma,
YanıtlaSilSeni esefle kınıyorum....
Bu maharetlerin vardı da neden yıllarca bizden gizledin.Açmısınız sorusunun ardından hep hamburger yermisiniz diye sordun.
Yıllarca uyuttun bizi fastfood larla geçiştirdin ya helal olsun sana.
Ama hepsi mükemmel görünüyor valla tebrik ederim seni bir de tadına bakma fırsatımız olsaydı keşke....
ellerine sağlıkta benim aklım şu aşşağıdaki kaşarı uzadıkça uzamış domates çorbasında kaldı.ımmmmm karda yağıyo sıcak sıcak ii olurdu:)
YanıtlaSilEllerine sağlık harikaq görünüyor balıklar.Bu soğuk havadada iyi gider değilmi :D Afiyet olsun
YanıtlaSilHepinize çok çok teşekkür ederim:))
YanıtlaSilBarışcığım Ankara'ya beklerim. :))
YanıtlaSilNasılda leziz gözüküyorlar,ellerine sağlık...
YanıtlaSilteşekkür ederim :-))
YanıtlaSil