26 Ocak 2010 Salı

BARBUN TAVA


Malzeme:
1 kg.Barbun balığı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un
tuz


Ayıklanmış balıklar yıkanarak sularının süzülmesi sağlanır. Süzüldükten sonra tuz ekilir una bulanarak az yağ konmuş balık tavasına dizilir.Kapak kapatılarak fazla yağ tavanın içinde akıtılır. Ocağa alınır Kapağı kapatılıp bir tarafının kızarması sağlanır. Kapağa ters çevrilerek diğer tarafın kızarması için tavaya tekrar alınır ve diğer taraf kızardıktan sonra marul dizilen tabağa alınarak sıcak servis yapılır.











Afiyet Olsun.

9 yorum:

  1. Oyy Oyy pek severim balıgı ne olursa olsun barbun ise pek lezzetlidir.
    Ellerıne sağlık.
    sevgilerle...

    YanıtlayınSil
  2. barbun benim en sevdigim ve bence en lezzetli balık çeşididir.ellerine saglık

    YanıtlayınSil
  3. Sevgili Esma,
    Seni esefle kınıyorum....
    Bu maharetlerin vardı da neden yıllarca bizden gizledin.Açmısınız sorusunun ardından hep hamburger yermisiniz diye sordun.
    Yıllarca uyuttun bizi fastfood larla geçiştirdin ya helal olsun sana.
    Ama hepsi mükemmel görünüyor valla tebrik ederim seni bir de tadına bakma fırsatımız olsaydı keşke....

    YanıtlayınSil
  4. ellerine sağlıkta benim aklım şu aşşağıdaki kaşarı uzadıkça uzamış domates çorbasında kaldı.ımmmmm karda yağıyo sıcak sıcak ii olurdu:)

    YanıtlayınSil
  5. Ellerine sağlık harikaq görünüyor balıklar.Bu soğuk havadada iyi gider değilmi :D Afiyet olsun

    YanıtlayınSil
  6. Hepinize çok çok teşekkür ederim:))

    YanıtlayınSil
  7. Barışcığım Ankara'ya beklerim. :))

    YanıtlayınSil
  8. Nasılda leziz gözüküyorlar,ellerine sağlık...

    YanıtlayınSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.