10 Ocak 2010 Pazar

ZEYTİNYAĞLI KURU BİBER DOLMASI

Malzeme:
10 ad. kuru dolma biber
10 tatlı kaşığı pirinç
1 ad.domates
1 ad.kuru soğan
1 kahve kaşığı yenibahar
1 kahve kaşığı kahve
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı zeytinyağı
nane - maydanoz


Kuru biberler yıkanıp suda ıslatılır.
Pirinç yıkanır. Soğan küp doğranır ve kavrulur. Yıkanıp süzülen pirinç ilave edilir, birlikte kavrulur.
Domates küp doğranarak ilave edilir. Yenibahar, tuz, şeker ve kahve ilave edilir. 1 çay bardağı su eklenir. Suyu çekildikten sonra yıkanmış ince kıyılmış nane ve maydanoz eklenir ve karıştırılır. Ilıması beklenir.

Diğer taraftan ıslatına biberler sudan alınıp suyu avuç içinde sıkılır. Ilımış olan iç harç ile tatlı kaşığı yardımıyla biberler doldurulur. Üzeri yeşil biberle kapatılır ve tencereye dizilir. Bir su bardağı su, az tuz ve az yağ biberlerin arasından ilave edilerek kısık ateşte
40 dakika pişirilir. (suyu kontrol edilmeli, biterse sıcak su ilavesiyle pşirmeye devam edilmelidir.)
Pişen biberlerin suyu süzülür ve ılık ya da soğuk servis yapılır.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.