18 Ocak 2010 Pazartesi

TEL KADAYIFLI SEBZELİ TAVUK SARMASI


Malzeme:
2 ad. tavuk göğsü
100 gr.tel kadayıf
1 ad.havuç
1 ad.kırmızı kapya biber
1 ad. yeşil sivri biber
1 yumurta
kaşar peyniri
1 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz-karabiber
Kızartma yağı


Havuç kazılarak ince ve uzun doğranır. Biberler de ince uzun olarak kesilir tuz ilave edilir ve birlikte sotelenir. Tavuk parçaları ikiye ayrılarak inceltilir. Sotelenen sebzeler ve uzun dilimlenen kaşar peyniri tavuk üzerine konur ve sarılır. Yumurta çırpılır. Sarılan tavuklar yumurtaya bulanır ve tal kadayıf ile sarılır. 10 dakika dinlendirilir. İnce kenarlı tava ya da krep tavasına az yağ konur ve kızdırılır. Kızdırılan yağ içerisinde her iki tarafı kızarana kadar sebzeli tavuklar kızartılır. Mayonez, ketçap ve hardal ile sıcak olarak servis yapılır.


Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.