17 Ocak 2010 Pazar

PATATES ÇORBASI



Malzeme:
2 ad. orta boy patates
4-5 ad. taze soğan ya da 1 kuru soğan
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı süt
1 yumurta sarısı
4 su bardağı sade su veya etsuyu
kırmızı pul biber
Taze soğanlar ayıklanıp yıkanır, ince kıyılır ve un ile birlikte yağda kavrulur.
Üzerine 4 su bardağı su ilave edilir. Patatesler soyulup küp doğranır, yıkanır ve suya ilave edilir. Patatesler piştikten sonra yumurta sarısı ve süt çırpılır ve azar azar ilave edilir. Beş dakika kaynatılır ve üzerine kırmızı pul biber (arzu edilirse maynadoz ya da fırında kızarmış küp ekmekler ) ile sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.