Malzeme:
750 gr. dana kıyma
1 kuru soğan
1 çorba kaşığı galeta unu
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1/2 demet maydanoz
karabiber - tuz
Soğan rondodan geçirilir. Maydanoz yıkanıp ince kıyılır(arzu edilirse rondodan geçirilebilir). Karabiber, pul biber ve tuz ile birlikte kıymaya ilave edilerek yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalarla avuç içinde yuvarlanarak yassı şekil verilir. Elektrikli pizza tavasında veya ızgara ya da teflon tavada pişirebilirsiniz.
Piştikten sonra sıcak olarak servis yapılır.
Esra'nın http://ezomutfakta.blogspot.com adresindeki izmir köfte tarifi ile denemek istiyorum. Benim İzmir köfte yaptığım gün bloguna eklemiş ancak ben tarfini daha sonra gördüm.
Afiyet Olsun
16 Ocak 2010 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.