14 Ocak 2010 Perşembe

KAYMAKLI KOL BÖREĞİ


Malzeme:
1 ad. yufka
75 gr.kaymak
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
50 gr. beyaz peynir
1/2 demet maydanoz

Maydanoz yıkanıp kıyılır. Peynir rendelenir ve kaymak ile karıştırılır. Maydanoz ilave edilir. Yufka dört eşit parçaya bölünür. Sıvı yağ ve yoğurt karıştırılır. Yufka üzerine sürülür. Yufkanın üzerine kaymaklı harç konur ve kenarları bükülerek sarılır.
5-6 saat buzdolabında bekletilir. 200 derecedeki fırında kızarana kadar pişirilir.
Sıcak ya da soğuk servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.