23 Ocak 2010 Cumartesi

KABURGA PİLAVI


Malzeme:
1 su bardağı pirinç
1/2 kg.kuzu kaburga
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı et suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
1 ad.kuru soğan
1 limon suyu
tuz
Pirinç yıkanarak sıcak su ile ıslatılır. Tuz ve limon suyu ilave edilir ve su soğuyana kadar bekletilir.
Diğer taraftan kuru soğan 3 su bardağı su ve yıkanan kuzu kaburga düdüklü tencereye konur. Kaynatılır üzerindeki köpük alınır ve kapağını kapattıktan 20 dakika sonra ocaktan alınır. Basıncı bittikten sonra düdüklünün kapağı açılır. Su süzgeçten geçirilir. Soğan çıkarılıp atılır. Etler ılınınca kemikleri ve yağlı kısımları ayrılır.
Tereyağı pilav tenceresinde eritilir. 1 bardak et suyu ilave edilir, pirinç süzgece alınır ve etsuyuna ilave edilir. Ayıklanan etler, haşlanmış nohut ve tuz ilave edilerek pilav suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir. Suyunu çektikten sonra üzerine kağıt havlu konur ve kapağı kapatılır. 15 dakika sonra kaşıkla karıştırılır ve sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.