Malzeme:
20 ad. kurutulmuş patlıcan
250 gr.yağlı kuzu kıyma
20 tatlı kaşığı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
3 ad. domates
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı biber ve domates salçası
2 çorba kaşığı zeytinyağı
karabiber-tuz
Terbiyesi;
1 limon suyu
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kuru nane
Patlıcanlar sıcak suda ıslatılır. Pirinç yıkanır. Domatesler soyulup küp doğranır. Pirinç ile kıyma karıştırılır. Domates ,salça, kıyılmış maydanoz, karabiber ve tuz ilave edilip tekrar karıştırlır. Haşlanmış nohut ilave edilir. Yumuşak bir hal alan patlıcanlar sudan alınır ve suları iyice sıkılır. İç harç ile doldurulur ve bir parmak kalınlığında boşluk bırakılarak yağlı kağıt konmuş tencereye dizilir. Üzerine toprak ağırlık konur ve toprak ağırlığı geçecek kadar su konur. Orta ısıdaki ateşte kaynadıktan sonra kısılı ve yaklaşık 35 dakika pişirilir. Kuru nane , rendelenmiş sarımsak ve limon suyu ileve edilir. terbiye sosuyla birlikte 10 dakika daha kaynatılır. Üzerindeki toprak ağırlık alınır ve suyu süzülür. 15 dakika dinlendirilir ve cacık ya da yoğurt ile birlikte sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun
adı bizde patlıcan dolması ama ben limonla yemeye bayılırım bak canım istedi ellerine sağlık...
YanıtlaSilAslında patlıcan dolma ama farkı içerisinde nohut olması ve sarımsak,nane ve limon terbiyesi. Aynı zamanda Halep dolması da deniyor fakat orijinal adı "mıhşi" olduğu için başlığını mıhşi yazdım.
YanıtlaSilTeşekkür ederim.Sevgiler :))