8 Ocak 2010 Cuma

TAVA BÖREĞİ


Malzeme:
2 ad. yufka
3 dilim salam
2 ad. sosis
1 ad.domates
1 çay bardağı kaşar rendesi
2 çorba kaşığı ketçap
5 ad. yeşil zeytin
5 ad. siyah zeytin
kekik
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı sıvıyağ

Tavanın üzerine bir yufka serilir. Kenarları tavadan 4 parmak kadar geniş kesilir. Kesilen yufka parçaları tavanın ortasına serpilir.
Diğer taraftan zeytinler ince kesilir ve çekirdekleri çıkarılır. Salam ve sosisler küçük doğranır. Domates soyulup küçük dilimlenir. Yufkanın üzerine ketçap sürülür. Salam ve sosisler serpiştirilir. Domates ve zeytinler yayılır.
Kaşar rendesi ve kekik serpilir.

2.yufka tava büyüklüğünde kesilir. Kesilen kenarlar malzemenin üzerine yayılır. Düzgün kesilen yuvarlak yufka üzerine yerleştirilir. Alttaki yufkanın kenar fazlalrı da kapatılır. Süt, yoğurt ve yağ karıştırılarak üzerine gezdirerek dökülür. 5-6 saat buzdolabında bekletilir.
Ocağa alınır ve her iki tarafı kızarana kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun.
( Tarifini Tülay'dan aldığım tava böreği malzemesinden dolayı calzonne tadında tavsiye edebileceğim lezzetli bir börek)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.