31 Ekim 2009 Cumartesi

ADANA KEBAP


Malzeme:
1 kg. kuzu kıyma
150 gr.kıyılmış kuyruk yağı
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
2 diş sarımsak
tuz - karabiber
Salata için;
3 ad.kuru soğan
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
tuz
Servis için;
lavaş ekmek
domates
maydanoz
Kuzu kıyma ve kuyruk yağı yuğrulur. Pul biber ve karabiber ilave edilir ve yoğurmaya devam edilir. Kıyma 2 saat kadar buzdolabında bekletilir. Tuz ve rendelenmiş sarımsak ilave edilip tekrar yoğrulur. Avuç içi ıslatılarak kıymadan bir miktar alınıp çöp şişlere tutturulur. Yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılan 180 C derecelik fırında pişirilir.
Soğan Salata:
Soğanlar soyulur piyazlık doğranır. Tuzlanıp bekletilir ve ovulur. Kırmızı toz biber ilave edilir.Zeytinyağı gezdirilir ve servis yapılır.
Pişen kebaplar lavaş ekmek, soğan salatası, maydanoz ve domates ile servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.