19 Kasım 2009 Perşembe

MISIRLI PİLAV


Malzeme:
1 su bardağı pirinç
1 çay bardağı mısır konservesi
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı su
tuz


Islamak için;
2 su bardağı sıcak su
tuz
1/2 limon suyu

Pirinç yıkanır, tuz, limon suyu ve sıcak su ilave edilerek su soğuyana kadar ıslatılır.
Su kaynatılır. Pirinç süzülür. Kaynamakta olan suyun içerisine pirinç ilave edilir. Tuz ve yağ konur. Mısırlar eklenir ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Pirinç suyu çektikten sonra ocaktan alınır ve üzeri kağıt havlu ile kapatılarak 10 dakika demlendirilir. Demlendikten sonra ahşap kaşıkla karıştırılarak servis yapılır.
Afiyet Olsun.

2 yorum:

  1. mısırlı pilav görsellik ve tat açısından çok güzel oluyor.ellerine saglık

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim Eylemciğim, sevgiler ;-))

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.