7 Ocak 2010 Perşembe

TEL KADAYIFLI TAVUK



Malzeme:
2 ad.tavuk göğsü
250 gr.tel kadayıf
1 çorba kaşığı galeta unu
1 yumurta
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı sirke
tuz
5-6 ad enli çöp şişler

Tavuk göğsü büyüklüğüne göre uzunlamasına 2 veya 3 parça kesilir.


Yıkanır ve sirkeli suda 10 dakika bekletilir. Suyunun iyice süzülmesi sağlanır ve tuzlanır. Yumurta çırpılır. Tavuk parçaları yumurtaya bulanır.

Üzerine galeta unu serpilir. Telkadayıf ile sarılarak 10 dakika bekletilir. Krep tavasında ya da derin olmayan özel tavada yağ kızdırılır. Tavuklar iki tarafı da kızartılarak hardal, ketçap ve mayonez ile birlikte sıcak servis yapılır.


Afiyet Olsun

4 yorum:

  1. çok ama çok degişik bir tarif olmuş.tel kadayıfı tavukla beraber hiç düşünemezdim.

    YanıtlaSil
  2. Süper bir fikir denemek lazım ellerine sağlık:)...

    YanıtlaSil
  3. Denemeni tavsiye ederim Eylemciğim. Değişik ve lezzetli oluyor. Sebzeli de yapıyorum. Onu da kısa bir süre sonra ekleyeceğim. Sevgiler ;))

    YanıtlaSil
  4. Esracığım bloguma hoşgeldin. Denemeni tavsiye ederim. Sevgiler ;))

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.