11 Mart 2010 Perşembe

ALİ NAZİK


Malzenme:
1 ad. yazın hazırladığınız közlenmiş bostan patlıcan
4 yemek kaşığı yoğurt
3 diş sarımsak
250 gr. kıyma
1 ad.kuru soğan
1 çorba kaşığı zeytinyağı
maydanoz
tuz- karabiber- kırmızı pul biber
kimyon
Patlıcanların çözülmesini beklerken soğan rondodan geçirilir. Kıyma yıkanıp süzülür tuz , karabiber ve kimyon ilave edilerek suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Suyunu çeken kıymaya yağ ve soğan ilave edilerek kavrulur. Ocaktan aldıktan sonra yıkanmış ve kıyılmış maydanoz ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılır ve bir tarafa bırakılır.
Diğer taraftan sarımsakların kabuğu soyulur ve rendelenir. Közlenmiş patlıcan derindondurucudan çıkarılır. Patlıcan çözüldükten sonra yoğurt, tuz ve rendelenmiş sarımsak ilave edilerek karıştırılır. Servis tabağına alınır üzerine sıcak haldeki sotelenmiş kıyma ilave edilerek hemen servis yapılır.
Afiyet olsun.

2 yorum:

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.