3 Mart 2010 Çarşamba

TARHANA ÇORBASI


Malzeme:
1 çay bardağı tarhana
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 ad.kırmızı kapya biber
2 ad.yeşil biber
5-6 ad.maydanoz yaprağı
tuz-karabiber
5 su bardağı sıcak sebze suyu
1 su bardağı su

Tarhana su içerisinde eritilir. Sebze suyu tencereye konup kaynatılır. Biberler yıkanarak küçük doğranır ve kaynamakta olan sebze suyuna ilave edilir. Biberler pişmiş bir hal alınca eritilen tarhanaya sebze suyundan bir kepçe alınarak karıştırılır ve azar azar tencereye akıtılır. Yağ ilave edilir. Bir yandan karıştırılarak kaynatılır. Piştikten sonra üzerine maydanoz yaprakları ilave edilir ve sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun.

1 yorum:

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.