3 Mart 2010 Çarşamba
TARHANA ÇORBASI
Malzeme:
1 çay bardağı tarhana
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 ad.kırmızı kapya biber
2 ad.yeşil biber
5-6 ad.maydanoz yaprağı
tuz-karabiber
5 su bardağı sıcak sebze suyu
1 su bardağı su
Tarhana su içerisinde eritilir. Sebze suyu tencereye konup kaynatılır. Biberler yıkanarak küçük doğranır ve kaynamakta olan sebze suyuna ilave edilir. Biberler pişmiş bir hal alınca eritilen tarhanaya sebze suyundan bir kepçe alınarak karıştırılır ve azar azar tencereye akıtılır. Yağ ilave edilir. Bir yandan karıştırılarak kaynatılır. Piştikten sonra üzerine maydanoz yaprakları ilave edilir ve sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Ellerıne sağlık afiyetler olsun bereketi ile..
YanıtlaSil