9 Mart 2010 Salı

DEREOTLU KIVIRCIK SALATA


Malzeme:
8-10 yaprak kıvırcık
1 ad.havuç
1/2 demet dereotu
1 çorba kaşığı mısır konservesi
1 çorba kaşığı kapari
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz
1 tatlı kaşığı sirke
Kıvırcık yaprakları tek tek yıkanarak derin bir kap içerisine alınır. Su ve sirke ilave edilerek 10-15 dakika bekletilir. Sudan aldıktan sonra salata süzgecinde sularının süzülmesi sağlanır. Salata tabağına iri doğranır. Havuç kazılır ve ince doğranarak haşlanır. Dereotu yıkanır. Kıvırcıkların üzerine mısır, haşlanmış havuç, dereotu ve kapari konur. Tuz ekilir. Nar ekşisi ve yağ gezdirilerek bekletmeden servis yapılır.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.