Malzeme:
1 paket tavuk kanat ve üst but
2 ad. patates
2 ad.havuç
1 ad.soğan
2 ad. yeşil biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz-kekik-karabiber
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı un
Tavuk parçaları bol su ile yıkanarak sirkeli ve unlu suda 2o dakika bekletilir. Diğer taraftan havuç, patates ve soğan soyulup yıkanarak küp doğranır. Yağ tencereye konur ve soğan, havuç ve patatesler sotelenir. Biberler yıkanır ve doğranıp ilave edilir.Tavuklar yıkanarak ilave edilir ve az sotalenir. 2 lt. su kaynatılarak üzerine ilave edilir. Tuz ekilir. Tencerenin kapağı hava alacak şekilde kapatılarak kaynamaya bırakılır. Tavuklar pişmiş bir hal alınca tencerenin altı söndürülür ve üzerine kekik serpilerek 10 dakika dinlendirilir. Sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.
19 Mart 2010 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.