20 Mart 2010 Cumartesi

HÜNKAR KEBABI



Malzeme:
1 kg. dana eti
5-6 ad. domates
4-5 ad.yeşil biber
3 ad. kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz-karabiber


Dana eti kuşbaşı doğranarak yıkanır ve süzgece alınır.
Domatesler yıkanarak kabukları soyulur ve küp doğranır. Soğanların kabukları soyularak yıkanır ve rondodan geçirilir. Yağ az kızdırılarak etler ilave edilir ve 2-3 dakika kavrulur. Soğanlar ilave edilerek birlikte kavrulur. Domates salçası az sulandırılıp ilave edilir ve kavrulur. Domates, yıkanıp doğranan biberler, tuz ve karabiber ilave edilir. Eğer domatesler yeteri kadar sulu değilse 1 su bardağı su ilave edilir ve kısık ateşte etler yumuşak bir hal alana kadar pişirilir.
Sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet Olsun.
Genellikle beğendi ile yaptığımız hünkar kebabını pilav ile servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.