7 Mart 2010 Pazar

LAZANYA (KIYMALI)



Malzeme:

16 ad.lazanya

500 gr.kuzu kıyma

1 ad. kuru soğan

2 ad.yeşil biber

1 ad. kırmızı kapya biber

1/2 demet maydanoz

1 yemek kaşığı zeytinyağı

karabiber-tuz


Beşamel sos için;

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 fincan un

1,2 su bardağı süt

tuz

Üzerine;

1 su bardağı kaşar rendesi


Soğanın kabuğu soyulur ve yıkanır. Rondodan geçirilir. Kıyma yıkanarak tencereye konur tuz ve karabiber ilave edilir. Orta ısıdaki ocakta kıyma suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Yağ ilave edilerek sotelenir. Soğan eklenir ve soğanlar şeffaflaşana kadar birlikte kavrulur. İnce doğranıp yıkanan biberler ilave edilir ve kavrularak bir kenara bırakılır.

Diğer taraftan yağda kavrulan una azar azar süt ilave edilir. Tuz eklenir ve muhallebi kıvamından az sıvı kıvama gelince ocaktan alınır.

20 x 30 ebatındaki cam kap fırça ile yağlanır. Lazanyalardan 4 ad. serilir. Üzerine beşamel sostan gezdirilir. Sos üzerine kıyma konur ve üzeri 4 ad.lazanya ile kapatılır. Beşamel sos ve kıyma konur ve tekrar 4 ad. lazanya ile kapatılır. Lazanya üzerine beşamel sos ve kalan kıymanın tamamı konur. Üzeri 4 ad.lazanya ile kapatılır ve kalan beşamel sosun tamamı konur. Kaşar rendesi üzerine serpilir ve 180 derecedeki fırınfda altı ve üzeri kızarana kadar pişirilir.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.