Malzeme:
1 kase mısır unu
1 kase buğday unu
2 ad.yumurta
5 ad.pırasa
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kimyon
1/2 demet dereotu
Pırasaların üst kabuğu çıkarılır. İnce doğranarak yıkanır. Buharda veya suda haşlanır ve ılıması için bir tarafa bırakılır.
Dereotu ayıklanır, yıkanır ve ince kıyılır. Diğer tüm malzeme karıştırılarak hamur hazırlanır. Dereotu ve haşlanan pırasa ilave edilerek kek hamuru kıvamında elde edilen hamur yağlanmış cam fırın tepsisine dökülür.
Dereotu ayıklanır, yıkanır ve ince kıyılır. Diğer tüm malzeme karıştırılarak hamur hazırlanır. Dereotu ve haşlanan pırasa ilave edilerek kek hamuru kıvamında elde edilen hamur yağlanmış cam fırın tepsisine dökülür.
Önceden ısıtılmış olan 180 derecedeki fırında 45 dakika pişirilir.
Soğuduktan sonra dilimlenerek servis tabağına alınır.
Afiyet Olsun.
Ellerine sağlık afiyetler olsun bereketi ile..
YanıtlaSilSevgiler..
inanılmaz besleyici bir kek olmuş.ellerine saglık
YanıtlaSilçok başarılı ve yapımı kolay görünüyor
YanıtlaSilellerine sağlık.
bir soru:pırasa tadı var mı??
biliyorsun ki oğlum bu konuda biraz huysuz :(
kakaolu-kahverengi olmayan pastalara pek rağbet göstermiyor.
Çok teşekkür ederim:))
YanıtlaSilHep hevesleniyorum ama bi türlü kısmet olmadı, kimbilir ne lezzetli olmuştur, görüntüsü çok iştah açıcı, ellerine sağlık.
YanıtlaSilBen ilk kez yapıyorum. Oldukça lezzetli tuzlu bir kek. Eğer gurme değilseniz pırasa tadını almayabilirsiniz. Dereotu ağırlıklı bir lezzeti var. Aldığım tarifi biraz değiştirerek yaptım. Dereotu ilave ve karabiber ilave ettim. Pırasayı haşladım vs. Tavsiye edebileceğim bir lezzet.Yorumlarınız için teşekkür ederim. Sevgiler :))
YanıtlaSil