23 Mart 2010 Salı

PORTAKALLI KEREVİZ


Malzeme:
4 ad.kereviz
1 ad.havuç
1 ad.patates
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
1 büyük kuru soğan
1 ad.yeşil biber
1 ad.kırmızı kapya biber
1 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı su
1/2 limon suyu
1 tatlı kaşığı şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz

Kerevizler soyularak ortadan ikiye bölünür. Ortaları çıkarılarak hepsi birlikte yıkanıp limonlu suda bekletilir. Soğan halka doğranarak yağda sotelenir. Havuç kabuğu kazılarak küp doğranır ve soğanlarla birlikte sotelenir. Patatesin kabuğu soyulur küp doğranıp yıkanır ve havuçlara ilave edilerek sotelenir. Kerevizin içi küçük doğranır ve birlikte sotelenir. Diğer taraftan bezelyeler haşlanır ve sebzelere ilave edilir. Yeşil ve kırmızı biberler küçük doğranarak ilave edilir. Sebzelerin üzerine kerevizler kapatılır.

Portakal suyu, su , tuz ve şeker ilave edilerek kerevizler yumuşak bir hal alana kadar önce orta sonra kısık ateşte pişirilir. Ilıdıktan sonra servis tabağına kerevizler alınır üzerine sebzeler ilave edilir. Kereviz yaprağı ile renklendirilip soğuk servis yapılır.

Afiyet Olsun.

2 yorum:

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.