Malzeme:
2 su bardağı nohut
250 gr.kuşbaşı et
4 ad. domates
1 ad.soğan
2 ad.yeşil biber
1 çorba kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
kimyon-karabiber-tuz
Nohut yıkanır ve tuz ilave edilerek akşamdan ıslatılır.
Soğanın kabuğu soyulur ve rondodan geçirilir. Et düdüklü tencere az su ve tuz ilave edilerek konur. Et suyunu çekince yağ eklenir ve 1-2 dakika kavrulur. Soğan ilave edilir birlikte kavrulur. Domates salçası ilave edilir ve kavrulur. Domateslerin kabukları soyulur ve küp doğranarak ilave edilir. 3 su bardağı su ve doğranan biberler eklenir ve domatesler pişene kadar kaynatılır. Domatesler pişmiş bir hal alınca akşamdan ıslatılan nohutlar süzülür ve tencereye ilave edilir. Kimyon ve karabiber konur. Düdüklünün kapağı kapatılır. Basıncı istenilen dereceye gelince kısık ateşte 15 dakika pişirilir. Düdüklü ocaktan alınır. Basıncı sona erince kapağı açılır ve sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet Olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
En sevdiğim baklıyatdır..
YanıtlaSilEllerınıze sağlık afiyetler olsun bereketi ile..
Çok teşekkür ederim.Sevgiler
YanıtlaSil