2 Mart 2010 Salı

RUŞEYMLİ EKMEK


Malzeme:
4 su bardağı un
2 su bardağı su
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı aktif kuru maya
3 yemek kaşığı ruşeym





Ekmek makinesi kazanına sırasıyla su, tuz,şeker ve sıvıyağ konur. Üzerine Un ve en üste de maya ilave edilerek ekmek makinesine konur. Malzeme miktarına ve isteğinize göre makinedeki uygun ekmek programı seçilip makine çalıştırılır.

Makinenin ilk uyarı sesi duyulduktan sonra ruşeym ilave edilir ve ekmek pişirilir.

Pişirme süresi sona erdikten sonra makineden çıkarılan ekmek alttan hava alacak bir kap ya da ızgara üzerine konur. Üzeri bez ile örtülerek soğuması beklenir. Ekmek soğuduktan sonra dilimlenir ve servis yapılır.

Afiyet olsun.



















Ruşeym: Buğdayın embriyosudur. Buğday başağının alt kısmında bulunur. Mineral ve vitamin açısından oldukça zengindir. Bir çok hastalığın önlenmesinde etkili olan aminoasitler ve omega 3-6-9 yağ asitlerini doğal olarak içermektedir.
Bağışıklık sistemini güçlendirmekte, kalp ve damar hastalıkları riskini azaltmaktadır. Sinir ve sindirim sistemini koruyor.

1 yorum:

  1. Değişik bir ekmek şifa dolu üstelik..
    Ellerinize sağlık..
    Sevgilerle...

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.