17 Mart 2010 Çarşamba

KEŞKÜL


Malzeme:
5 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı pirinç unu
1 fincan hindistan cevizi
1 fincan badem içi
lohusa şekeri

Badem içi sıcak suda 1 dakika kadar bekletilerek kabukları soyulur. Kağıt havlu ile kurulur ve iyice kuruması için bir kenara bırakılır (ya da tavada yakmadan kurutulabilir).
Kuruyan bademlerle birlikte hindistan cevizi elekterikli değirmende macun haline gelene kadar çekilir. Süt ile karıştırılır ve süzgeçten geçirilir. Süzgeçte tortu kaldığı takdirde tekrar değirmenden geçirilir. Tekrar süte karıştırılır. Bitene kadar bu işlem tekrarlanır.
Pirinç unu 1 fincan su ile karıştırılır ve süte ilave edilir. Şeker de eklenerek tüm karışım muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırılarak pişirilir.
Pişen keşkül kaselere alınır ılıdıktan sonra buzdolabında 2 saat bekletilir. Üzerine lohusa şekeri konularak soğuk servis yapılır.
Afiyet Olsun.

3 yorum:

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.