13 Mart 2010 Cumartesi

FINDIKLI KURABİYE


Malzeme:
3,5 su bardağı un
1 ad.yumurta
2 çay bardağı ince kıyılmış fındık
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı üzüm pekmezi
1 çay bardağı şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karbonat
1/2 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
1 çay bardağı iri kıyılmış fındık
32 ad.bütün fındık

Şeker, yağ ve pekmez iyice karıştırılır. Yumurta ilave edilerek karıştırmaya devam edilir.
Tarçın, tuz ve karbonat ilave edilir. Un elenerek kıyılmış fındıkla birlikte ilave edilir. Yumuşak bir hamur elde edilir. Üzeri yağlı kağıt ile örtülerek 30 dakika buzdolabında bekletilir. Buzdolabından alınan hamurdan parmaklar unlanarak iri ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve yuvarlanır. Yuvarlanan hamur kıyılmış fındığa bulanır ve ortasına tane fındık batırılır. Yağlı kağıt konmuş tepsiye en az 2cm. aralıkla yerleştirilir ve önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 15 dakika pişirilir. Ilıdıktan sonra tepsiden alınır. Soğuk servis yapılır.
Afiyet Olsun.
Fındıklı kurabiyeyi Klasik Türk Müziği Koro Şefimiz Nilgün Hanımın cici kızı Suzidil için bugün yaptım. Kurabiyelerimi çok beğeniyor. Umarım fındıklı kurabiyeleri de beğenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.