8 Mart 2010 Pazartesi

KÖRİ VE CİBRİKALI TAVUK


Malzeme;
6 ad.ızgaralık tavuk
1 tatlı kaşığı cibrika
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı zencefil
1 çorba kaşığı zeytinyağı
karabiber - tuz
1 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı un
Tavuklar bol suda yıkanır ve unlu sirkeli suda 15-20 dakika kadar bekletilir.
Tavuklar daha sonra sudan alınarak elde sıkılıp tava içerisine konur. Üzerine tuz ve karabiber ilave edilerek oldukça kısık ateşte kapağı kapatılarak tavuklar sularını salıp çekene kadar pişirilir. Sularını çekince yağ, cibrika, köri ve zencefil ilave edilir ve her iki tarafı kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun.

3 yorum:

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.