22 Mart 2010 Pazartesi

SEBZELİ MAKARNA



Malzeme:

500 gr.boncuk makarna

2 ad.yeşil biber

1 ad.havuç

4 ad.yeşil soğan

2 ad.domates

2 diş sarımsak

1 çorba kaşığı domates salçası

1 çorba kaşığı biber salçası

2 yemek kaşığı zeytinyağı

dereotu


Haşlamak için;

7 su bardağı su

1 su bardağı süt

1 çorba kaşığı sıvıyağ

tuz

Makarnayı haşlamak için su, tuz ve sıvıyağ tencereye konur ve kaynadıktan sonra makarna ilave edilir. Makarna suyu çekince ocaktan alınır ve üzerine süt ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edilir ve tahta kaşıkla karıştırılır. Makarna sütü çekene kadar bir tarfta bırakılır.

Diğer taraftan 1 yemek kaşığı zeytinyağı bir tencereye konur. İnce doğranan soğan ve havuçlar sotelenir. Sulandırılan salçalar ilave edilir ve kavrulur. Küçük doğranan domates, yeşil biber ilave edilir. Domatesler suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir. İnce doğranmış sarımsaklar ilave edilir ve tahta kaşıkla karıştırılır.

Makarna üzerine ilave edilir ve tahta kaşıkla iyice karıştırılır.

Sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.