18 Mart 2010 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI PIRASA



Malzeme:
5 ad.pırasa
2 ad.havuç
1/2 pirinç
1 ad.kırmızı kapya biber
1 ad.limon suyu
1 tatlı kaşığı şeker
kimyon-karabiber

Havuçun dış kısmı kazılarak yıkanır, doğranır ve yağda sotelenir. Dış kabuğu soyulup 1 parmak kalınlığında doğranan ve yıkanan pırasalar havuçlara ilave edilir birlikte sotelenir. Küçük doğranan kapya biber ilave edilir. 1,5 su bardağı su ilave edilir.Tuz, şeker ve kimyon eklenir.

Su kaynamaya başladıktan sonra
yıkanan pirinç ilave edilir. Pişmeye yakın limon suyu ilave edilerek 5-6 dakika birlikte kaynatılır.
Soğuduktan sonra derin bir kaseye alınır. Üzerine limon dilimi ve dereotu konup servis yapılır.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.