13 Mart 2010 Cumartesi

ENGİNAR KALBİNDE ET KÖFTE


Malzeme:
6 ad.soyulmuş enginar
100 gr.kıyma
1 ad. kuru soğan
6 ad. dilimlenmiş kaşar
6-7 dal maydanoz
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 limon suyu
kırmızı kapya biber
karabiber-kırmızı pul biber-tuz

Enginarlar bol su ile yıkanarak tuz ve limon suyu ilave edilmiş kaynayan suya konularak yumuşak bir hal alana kadar pişirilir. Pişirilen enginarlar cam fırın tepsisine dizilir.
Diğer taraftan soğan rondodan geçirilir ve suyu kıymaya ilave edilir. Tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz, kırmızı pul biber ile 6-7 dakika yoğrulur ve 5 dakika dinlendirilir.

Avuç içi az ıslatılarak yuvarlak 6 ad.köfte yapılır. Her enginara bir köfte yerleştirilir. Üzerine bir miktar kırmızı kapya biber serpilir. Bir su bardağı sıcak su ve zeytinyağı ilave edilerek 200 derecedeki fırına sürülür. Köfteler piştikten sonra fırın söndürülür ve her köftenin üzerine


birer ad. kaşar yerleştirilir ve söndürülen fırına tekrar sürülür. Fırının sıcaklığı ile kaşar eridikten sonra fırından alınarak üzerine maydanoz yaprakları ve dereotu ile sıcak servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun
Tülaycığımdan aldığım bu tarif sunum itibariyle şık ve lezzetli olması açısından konuklarınıza tereddüt etmeden yapabilirsiniz.

4 yorum:

  1. Offf Offf !
    Sabah sabah nasıl bir büyüdür bu !
    Çok severim enginarı..
    Ellerine sağlık afiyetler olsun bereketi ile..

    YanıtlayınSil
  2. çok değişik olmuş eline sağlık şifa olsun

    YanıtlayınSil
  3. Enginarı çok yapmama rağmen bu tarifi bilmiyordum.Elinize sağlık.Çok nefsi görünüyor.

    YanıtlayınSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.