10 Mart 2010 Çarşamba
SOĞAN YAHNİSİ
Malzeme:
1 kg. kemikli dana eti
1,5 kg.orta boy kuru soğan
4-5 ad. havuç
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz - karabiber
4-5 ad.patates
kızartma yağı
Kemikli dana eti bol su ile yıkanır. Düdüklü tencereye yağ konur. Yağ kızdırılır ve etler tuzlanıp yağa ilave edilerek sotelenir. Soğanların kabukları soyulur ve etlere eklenerek birlikte kavrulur.Havuçlar kazılır ve ortadan ikiye kesilir. Soğanlı etlere ilave edilir ve birlikte kavrulur. Düdüklü tencerenin kapağı kapatılır ve basıncı yoğunlaşınca kısık ateşte 25 dakika pişirilir.
Yahni pişerken patatesler soyulur ve parmak doğranır. Patatesler yıkanıp kağıt havlu ile kurulanır. Kızartma yağında kızartılır.
Ocaktan alınan düdüklü tencerenin basıncı sona erince kapağı açılır.
Sıcak olarak tabağa alınır üzerine kızarmış patates ve karabiber konur ve servis yapılır.
Afiyet Olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Ohh Ohhh besleyici değeri fazla bir tarif..
YanıtlaSilEllerine sağlık afiyetler olsun bereketi ile..
Sevgilerle..
çok teşekkür ediyorum.
YanıtlaSil