12 Mart 2010 Cuma

KAŞARLI PİDE


Malzeme:
5 su bardağı un
1 su bardağı süt
4/3 su bardağı yoğurt
4/3 su bardağı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı aktif kuru maya
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
150 gr. kaşar rendesi
1/2 demet kıyılmış maydanoz

Un elenerek diğer malzeme ilave edilir ve iyi bir hamur elde edene kadar yoğrulur.
Hamurun üzeri yağlı kağıt ve kuru bir bez ile örtülerek 50 derecede 5 dakika ısıtılıp söndürülen fırın içerisine konur. Hamurun mayası gelince açılacak yer az unlanarak avuç büyüklüğünde önce beze yapılır. Sonra hamura uzun pide şekli verilerek üzerine Kaşar rendesi ile karıştırılan maydanoz serpilir. Kenarları içe doğru kıvrılır. Yağlı kağıt konmuş tepsiye dizilir. 180 derecedeki fırında sadece alt kısmı yakılarak 30 dakika kadar pişirilir.

Afyet Olsun.

7 yorum:

  1. Ohh Ohhh ellerine sağlık nefis görünüyor..
    Afiyetler olsun bereketi ile..

    Sevgilerle..

    YanıtlaSil
  2. Esma Hanım Merhaba, bloğunuzu arkadaşımın bloğuna bıraktığınız yorumda gördüm. Bu kadar çok tarif ve farklı bloglarınız var ama sizi tanımamış olmak büyük kayıp . Üç bloğunuzuda ziyaret ettim ve hemen izleyici oldum. Harika tarifler, paylaşımlar bilgiler var.Ellerinize emeğinize sağlık.İzmirden sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Miskokulu lezzetlerMine Hanım, uzun ve güzel yorumunuz beni oldukça heyecanlandırdı.Bu yorumları aldıkça büyük bir coşku ile yeniden neler yapabilirim diye düşünmeye başlıyorum.Yemek bloguma daha çok zaman ayırmış olmam diğer bloglarım adına beni üzüyor. Ancak ben 2007 eylül ayında ev hanımı olup o zamandan beri ev ve mutfak işleri ile yakından ilgiliyim.Yorumunuz için çok teşekkür ediyorum. Ben de Ankara'dan size sevgilerimi yolluyorum :))

    YanıtlaSil
  4. Esma Hanım tekrar merhaba, bloğuma bıraktığınız cevap- yorum için çok teşekkür ediyorum çok naziksiniz. Az önce birazda olsa bloğunuz tekrar gezdim. Ama bitirmek mümkün değil sunumlar yazılar inanın hala daha anlamıyorum neden sizi hiç görmedik. Ellerinize emeğinize sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. evde yapılmış olanın yemesine doyum olmuyor.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  6. pideniz buradan şahane görünüyor canım çekmedi değil hani:) olsada yesem şimdi
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.