28 Temmuz 2009 Salı

İZMİR KUMRUSU *2






Malzeme:
5 Su bardağı un

1 tatlı kaşığı kuru maya

1 yumurta

1 yumurta sarısı

1 su bardağı süt

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı yoğurt

1 kahve fincanı yoğurt suyu ya da ılık su
1 tatlı kaşığı tuz 2 çorba kaşığı toz şeker


Mantosu:
1 yumurta akı
1 çorba kaşığı susam ve çörekotu


İçi için:
Peynir - domates



Derin bir kabın içerisine un elenir. Maya,tuz ve şeker eklenip karıştırlır. Daha sonra bütün yumurta ve yumurta sarısı, sıvıyağı ve yoğurt ilave edilip karıştırılır. Süt ılıtılır, ılık su ve ya yoğurt suyu azar azar ilave edilip yoğrulur yumuşak bir hamur yapılır. Yaklaşık 4,30 saat kadar mayalanması için üzeri örtülüp ılık bir yerde bekletilir.

Hamur iki kat kabarınca 10 eşit parçaya bölünüp kumru şekli verilir ve yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine dizilir. Fırın tepsisinde 35 dakika bekletilir (fırını yakmadan fırının içinde bekletilebilir). 35 dakika sonra üzerine yumurta akı sürülür susam ve çörekotu konur bir bıçak yardımıyla üzerine 3-4 çizik atılır. 180 derecelik fırına koyarak 30-35 dakika pişirilir. Fırından aldıktan sonra soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra sandviç gibi kesilerek içerisine peynir ve domates koyup servis yapılır. AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.